Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 18, 2010

Yeay... Isyraf dah boleh...

...berdiri on his own. Citenye camni, last Saturday masa kitaorang tengah tido, tiba-tiba I tersedar Isyraf yang dah tido sebelah I (before tu Isyraf tido dalam cot) takde. Bila I bukak mata luas-luas, rupa-rupanya dia dah berdiri kat sebelah baby cot dia. Masa tu I terkejut sangat sebab selama ni memang Isyraf sibuk duduk panjat-panjat I or Hubby nak try berdiri tapi tak sangka lak dia bole berdiri sendiri sebab dia tak pandai merangkak lagi. Ntah apa ntah yang Isyraf mimpi malam tu, tiba-tiba bila bangun pagi bole lak berdiri.




I happy sebab Isyraf dah pandai berdiri, tapi at the same time rasa risau sangat. Sebabnya Isyraf bila dah dapat berdiri, dia pun mula la lepaskan sebelah tangan dia. Kononnya dah terer sangat berdiri la tu.

Jadinya lepas ni kena extra careful sebabnya Isyraf ni jenis kalau bangun tido dia tak menangis (dengan syarat dia nampak I or Hubby ada dekat dengan dia), tapi dia akan main sorang-sorang. Dah bosan main sorang-sorang, baru la dia panjat-panjat I or Hubby konon kejut kitaorang suruh bangun la tu. Kalau kitaorang tak layan dia, dia akan sambung main balik or tido balik.

Sejak Isyraf dah tahu stand on his own ni, dia semakin aktif memanjat apa je yang dirasa sesuai untuk dipanjat. So semalam I ngan Hubby pegi beli ABC mat sebab nak letak kat tepi sofa and rak tv. Jadinya kalau Isyraf terjatuh masa dia sibuk memanjat tu, takde la sakit sangat. Bila dah pasang ABC mat tu, Isyraf boleh lak cabut ABC mat tu and pegi gigit-gigit mat yang dia dah cabut. Haih... nasib la anak sendiri, kalau anak orang lain agaknya dah lama I sekeh. Hehehe...

Kat bawah ni, I saja je nak share video Isyraf.

video

Oklah tu je for the time being. Actually i nak tulis about our trip to Langkawi and PD gathering tapi once again I terlupa bawak memory card. Maybe tomorrow la ek..

4 comments:

Mrs. Amie said...

haha.. congrats Isyraf! Qaira baru jer nak belajar memanjat.. wah, nie mmg skill terkini yg paling terror la.. merangkak pun dah lepas jd semakin lajulah... bila kita tinggalkan dia, cepat2 dia kejar kita.. fun kan!

ielya said...

amie:

chaiyok.. chaiyok Qaira. next time jumpa, bole lumba lari ngan Isyraf. hahaha...

memang best tgk our baby dah terror mcm2 skill tapi kdg2 i rasa sedih sebab rasa mcm cepat sgt diaorg membesar.

Anita, Mummy Adzryl said...

awwww.. CONGRATS! adzryl bila ntah dah start berdiri tu. mmg pantang la ada benda tinggi sket, confirm dia panjat. huhu. lasak sgt dah dia skang. kene tgk slalu!! huhuhu. yayy! ada geng panjat2 dah! pasni tunggu qaira & the rest plak.. chaiyok2!!

*ahem* bila nak jmp lagi? :)

ielya said...

anita:

isyraf pun sgt2 lasak skrg. i rasa kalaulah i ni SAHM, dah lama i bole kurus. hahaha...

bila ek nk jumpa. nti klu free kita calling2 k..