Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 2, 2009

Sehari Bersama Isyraf

Before ni kan I ada bagitau yang Isyraf ikut I pegi office last Thursday. Now I nak cite lak apa yang Isyraf buat sepanjang hari Khamis tu.

Pagi2 lagi Isyraf dah bangun. After I dah siap, I lap2 badan Isyraf and pakaikan dia baju tebal sikit sebab office I tersangat la sejuk. Lepas tu terus gerak pegi office. Mula2 Hubby antar I kat office, I pun naik atas punch card then turun bawah balik sebab nak hantar Hubby pegi office dia lak. (Sila jangan tiru perangai tidak senonoh ini ye). Masa sampai kat office Hubby tu, dia ajak breakfast dulu so I ikutkan aje demi menjaga hati suami (padahal memang nak mengular). :p

Lepas breakfast, I pun drive la pegi office I balik. Nasib baik la I dah pinjam access card parking kakak office I, so bole la I parking kat office. Kalau tak kena la I park kete kat parking lot depan Pertama Complex. Kalau I sorang, memang I tak kisah nak parking jauh2, tapi kali ni Isyraf ada takkan la nak parking jauh2. On the way nak pegi office I, Isyraf pun sambung tido balik.


Budak kecik yang tengah tido on the way nak pegi office mummy dia


Sampai kat office lepas park kete, I terus kuarkan stroller then transfer Isyraf dari car seat ke stroller. I naik office guna goods lift sebab kalau guna lift biasa takut terserempak ngan boss. Nasib la takde terserempak ngan orang2 yang tidak berkenaan.

Dalam pukul 9 camtu, Isyraf bangun sebab dia dah poo poo. Lepas salin diaper dia, bagi dia minum susu. Lepas dah kenyang minum susu, Isyraf main sorang2 dalam stroller. Masa tu ada la sorang dua akak kat office ni datang tengok Isyraf.


Main sorang-sorang dalam stroller


Dah bosan main sorang2 dalam stroller, sibuk kacau mummy buat keje lak


Lebih kurang pukul 10.30, Isyraf tido balik. Isyraf tido tak lama, dalam pukul 11.00 dia bangun balik. Maybe sebab Isyraf excited nak kacau mummy dia buat keje. Tak lama lepas Isyraf bangun, dia kena kidnap ngan kakak office ni bawak Isyraf pusing2 office. Senyap je anak mummy tu.

Lepas I amik balik Isyraf, I bawak balik pegi tempat I bagi dia susu and dia pun sambung tido balik. Kali ni I tidokan Isyraf atas carpet je tapi berlapik la sebab dia macam tak selesa nak tido dalam stroller. Maybe sebab kalau siang dia tido meniarap and dia tak pernah lagi tido meniarap dalam stroller.


Sian anak mummy kena tido atas carpet je


Dalam pukul 1.00 camtu I pun balik (satu lagi perangai tak senonoh yang tak boleh diikut) sebab Hubby ajak lunch sesama. So pegi amik Hubby kat office and kitaorang pun pegi lunch kat Solaris Mont Kiara.

Lepas lunch ikut Hubby balik office dia lak. Kali ni Isyraf kena gomol ngan kengkawan Hubby lak. Sian anak I, dah lost count dah berapa ramai orang peluk cium dia hari tu. Dalam pukul 4 kitaorang pun balik la umah.


Daddy Isyraf keje kat site.
Ni salah satu bangunan yang tengah construct.
Actually ni pondok pengawal je (double storey tu)
Kalau pondok pengawal pun dah besar camtu, cuba la bayangkan main building besar mana la pulak

2 comments:

gee ryder said...

comelnye isyraf...
terigat aqeel masa kecik dulu..

btw, slm knl :)

ielya said...

gee:
salam kenal :)

thanks...

cutenyer aqeel. geram je tengok.