Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 15, 2010

Kembar tak seiras

Sejak akhir-akhir rasa macam takde mood je nak update blog. Xtahu la nape. Actually banyak je benda or cite nak share tapi asyik tanguh-tanguh je dan akhirnya terus tak update. Sindrom kemalasan nak update yang melampau. Maybe sebab keje menimbun-nimbun kot.

Okay la hari ni I nak share cite tentang dua orang budak 'kembar' yang sangat-sangat la berbeza. Berbeza sebab diaorang hanya jadi 'kembar' sebab lahir on the same day. Mereka adalah Isyraf dan Adzryl. Isyraf ngan Adzryl ni dua-dua lahir 4th July 2009, cuma Adzryl lahir lebih kurang 2 hours earlier. Kiranya Adzryl ni abang kecik la pada Isyraf. Hahaha...



Kembar Pertama : Adzryl Faheem aka budak-comel-dagu-berlekuk aka abang kecik


Kembar Kedua : Isyraf Syahmi aka adik bam bam


Sabtu lepas I ngan Isyraf pegi umah Anita sebab nak dengar bout new bizz yang Anita join. Hubby tak dapat nak join sebab dia keje. Bizz ni sangat-sangat la best.

Masa mula-mula sampai Adzryl macam nak tido tapi terus tak jadi nak tido sebab dah jumpa geng. Isyraf lak sampai-sampai je terus kena tukar pampers sebab Isyraf dah buat big bisnes. Mummy nak dengar bizz talk, Isyraf dah buat bisnes dulu ek.

Isyraf sangat la melasak kat umah Anita. Sampai bawah meja pun Isyraf duduk main. Semua toys Adzryl, Isyraf sibuk nak conquer. Lepas tu asyik la membuli Adzryl. Nasib la Adzryl macho, merelakan apa je yang Isyraf buat kat dia. Adzryl lak cool je melayan Isyraf.



Tengok tu bawah meja pun Isyraf belasah main gak.
Oh ye sila abaikan rambut Isyraf yang agak compang-camping tu.
Ia adalah hasil kreativiti Mummy and Daddy Isyraf.


Gambar-gambar kat bawah ni lak bukti Isyraf membuli Adzryl. Mentang-mentang la dia lagi besar dari Adzryl, sesuka hati je nak buli Adzryl. Naughty Isyraf ni. Ada-ada je benda Isyraf nak buat kat Adzryl, nak cucuk mata la, nak tarik hidung la, macam-macam la. Adzryl lak cam redha je dibuli Isyraf. Good boy je Adzryl. Isyraf, tak baik tau buat camtu kat Adzryl.








Kat bawah ni lak gambar-gambar 'kembar' dua orang ni main sama-sama, walaupun sebenarnya Adzryl cuma jadi pemerhati.



Comel je muka Adzryl masa ni.
Abang kecik yang selalu mengalah ngan adik bam bam


Adzryl dah malas nak layan Isyraf




I paling suka gambar ni.
Cubaan Isyraf nak bermanja ngan Adzryl


Masa I tengah dengar bizz talk tu, Isyraf pun sibuk gak nak dengar. Tengok tu sampai ternganga mulut Isyraf dengar Auntie Ila cite tentang bizz. Isyraf pun cam berminat je nak join. Hehehe...




Gambar-gambar adalah dari official photographer untuk hari tu, En Fadzril aka Anita's hubby.

p/s : thanks to Anita n family sebab jemput kami dua beranak ni datang umah and sudi melayan kami dengan baik sekali. Nanti insya Allah kita jumpa lagi k.

3 comments:

senioritasara said...

rupa pun dah dekat2 sama....handsome boys ni bila besar

gee ryder said...

cute tgk bebudak sebaya bemain..dia membuli pun syok tgk hehe

Anita, Mummy Adzryl said...

heeeeee... thanks for coming too! nnt dtg lagi ekk.. :))

p.s. bila nak jadik bizz partner ni? hihihihihi. :P